Coherentie

Coherentie

De traditionele aanpak in bedrijven op basis van functionele scheidingen zorgt voor suboptimale oplossingen. Er is een muur tussen branding, promotie, marketing, distributie, productmanagement, operations, financiën enz.

De afzonderlijke delen worden beter maar niet het geheel. Elk richt zich op diverse en gescheiden resultaatgebieden: aandeelhouderswaarde, marktaandeel, winst, average revenue per user (arpu), gross rating points (gpr’s), etc. Het grootste gedeelte van de bedrijven op het niveau van deze (functionele) afdelingen convergeert daardoor en gaat steeds meer en meer op elkaar lijken: met als eindresultaat me-too producten.

Een enorme sprong in resultaat is te bereiken door geïntegreerd naar de diverse onderdelen te kijken en op basis daarvan te verbeteren. Quick wins bevinden zich in de zone die over de functionele gebieden heen ligt (en niet er in).

Het is heel moeilijk om dit van binnenuit een bedrijf te realiseren door de natuurlijke scheiding der disciplines. En de onderlinge strijd… Een Business Accelerator heeft deze mogelijkheid wel door te ‘overbruggen’ in zowel de business als de organisatorische onderdelen.

Bij business die in het digitale domein actief is, is deze overbrugging het snelst te bereiken. Om de eenvoudige reden dat daarin van nature alles sterk verbonden en aan elkaar gelinkt is: promotie, oriëntatie, sales, levering, service, aftersales,  …